Select Page

Mompó defensa en Fitur l’espectacularitat de la província de València com a actiu contra la despoblació

Jan 25, 2024 | Noticies | 0 comments

  • El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, qui assistix a la Fira Internacional de Turisme, destaca que l’objectiu és “mostrar la riquesa i diversitat” de la província per a “transformar-la en progrés, vertebració, riquesa i ocupació”
  • Mompó: “La Diputació està per a posar en valor el que el turista coneix menys, però que té un gran potencial, tractem de redistribuir els fluxos turístics i d’aprofitar tot el que arriba a València capital”

24/01/2024
El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, qui assistix a Fitur en Madrid, ha defensat “l’espectacularitat de la província de València com a actiu contra la despoblació”. “Un dels principals desafiaments que la institució provincial està atallant des de diferents àrees, entre les quals destaca el turisme”, ha explicat, al mateix temps que ha recordat que “més de 200 dels 266 municipis de la província tenen menys de 5.000 habitants”.
Precisament, baix el lema “Espectacular”, la Diputació presentarà esta vesprada les principals novetats de la seua campanya amb la qual pretén mostrar “la riquesa i diversitat” de la província. “No se’ns ha ocorregut un qualificatiu que definisca millor a la nostra terra perquè realment és espectacular”, ha esgrimit Mompó.

En este sentit, ha destacat “la capitalitat verda europea de València, una ciutat reconeguda i valorada a nivell internacional”. “És el cor d’una província mediterrània, il·luminada per la llum de Sorolla, una província activa, vibrant, terra d’artistes, cosmopolita, acollidora, i inclusiva; som també pólvora, foc, falles, moros i cristians; gastronomia, enoturisme, cicloturisme i senderisme”, ha detallat el president de la corporació provincial, alhora que ha recalcat que “València té l’oferta tradicional de platges increïbles i molt més”.

En la mateixa línia, ha subratllat “la diversitat natural dels parcs naturals com el de l’Albufera o el de les Gorges del Cabriol i la riquesa interior de Bocairent, Llíria, Anna, Xulilla, Xelva, Xàtiva, entre altres municipis singulars”. “Venim a promocionar especialment l’interior, que és el que menys es coneix; de fet, estaran pobles que fins ara no tenien el segell de turístics”, ha concretat Mompó, qui a més ha argumentat que “es tracta d’aprofitar tot el flux turístic que ve a la capital i redistribuir-lo cap a l’interior, que té molt a oferir”. “La Diputació està per a això, per a posar en valor tot el que tenim més enllà de la ciutat i les platges, i equilibrar els destins”, ha arguït.
Finalment, Mompó ha ressaltat que “a part de mostrar els atractius de la nostra terra, en estos dies de fira ens reunirem amb els principals agents del sector”. “De la mà de Turisme Comunitat Valenciana i de les diferents administracions la Diputació de València s’està treballant molt intensament en la promoció, desenrotllament de productes turístics i per descomptat en la divulgació del nostre patrimoni natural, historicoartístic i gastronòmic”, ha declarat Mompó, qui ha assegurat que “tot este treball coordinat pretén transformar el potencial d’una província espectacular en progrés, vertebració riquesa i ocupació”.

El Consorci Camí del Cid, premiat en Fitur

El Consorci Camí del Cid ha rebut en la Fira Internacional de Turisme el premi “Repte FiturNext 2024” en la categoria “Promoció del Territori” en entendre que la ruta, itinerari turístic cultural de pràcticament 2.000 quilòmetres de recorregut, afavorix el desenrotllament econòmic i social dels territoris, impulsa la creació de nous recursos econòmics, genera la creació d’ocupació i fomenta l’arrelament dels residents alhora que promou sinergies entre les diferents localitats i províncies per la qual discorre.

El president de la Diputació de València i del Consorci Camí del Cid, Vicent Mompó, qui ha recollit el guardó ha recalcat que “el premi és un reconeixement al treball realitzat durant les dues últimes dècades en el qual els pobles, i especialment els més xicotets, han sigut una prioritat des del principi”. Així mateix, ha fet extensiu el guardó a la resta de diputacions que formen part del Consorci Camí del Cid: “som un exemple de col·laboració interterritorial únic que ens ha permés crear i mantindre un projecte turístic en el temps”.

La ruta discorre per territoris poc poblats, considerats de frontera durant l’Edat mitjana. Bona part d’eixa identitat es manté en l’actualitat. Així, el viatger que inicie aquesta ruta, podrà conéixer huit Patrimonis de la Humanitat d’origen medieval, 41 localitats declarades conjunt històric, setanta espais naturals, més de dos-cents castells i talaies i alguns exemples excel·lents d’art romànic, gòtic, islàmic i mudèjar.