• València Turisme disposa d’un espai de 205 metres quadrats en la Fira Internacional de Turisme que celebra Madrid entre el 18 i el 22 de gener, amb la participació de 32 municipis i 5 mancomunitats
• Tindran una presència especial Gandia, Cullera, Sagunt, Canet i Oliva com a destins amb més oferta i capacitat d’allotjament, així com Llíria i Manises en la seua condició de ciutats creatives de la Unesco
• El diputat de Turisme, Jordi Mayor, destaca la promoció del programa Fem Poble de turisme contra la despoblació i la diversitat de propostes turístiques LGTQI+ i de destins per a rodatges de cinema
16/gener/2023. La Diputació de València acompanyarà un any més a les principals destinacions turístiques de la província en Fitur, amb un estand de 205 metres quadrats, integrat en l’espai expositiu de la Comunitat, amb la participació de 32 municipis i cinc mancomunitats. València Turisme ha presentat este dilluns la campanya ‘Pensat i fet’, amb la qual acudirà este dimecres a la 43ª Fira Internacional de Turisme de Madrid.
Els detalls tècnics els ha explicats el director de València Turisme, Xavi Pascual, qui ha presentat Gandia, Cullera, Sagunt, Canet i Oliva com els cinc municipis co-expositors que tindran espai propi en l’estand de la marca de la Diputació, situat a l’illa 1 del recinte expositiu de la Comunitat Valenciana, amb “una imatge uniforme del turisme de les tres províncies, en la qual hi ha cabuda per a les particularitats i els atractius de cada municipi, amb gran varietat de propostes i productes”.
En les propostes ha aprofundit el diputat de Turisme, Jordi Mayor, qui s’ha referit al “acompanyament que cada any fa la Diputació als destins amb més capacitat d’allotjament i oferta turística”, però també a la promoció del programa Fem Poble, un projecte impulsat des de les àrees de Turisme i Desenvolupament Rural de la corporació provincial que busca “visibilitzar les experiències turístiques de municipis en risc de despoblació” i que en la present edició de Fitur comptarà amb espai expositiu propi al costat del taulell de València Turisme.
Els participants
El responsable provincial de Turisme ha repassat l’ampli programa amb el qual València Turisme compareix enguany en Fitur, en el qual a més dels grans destins de platja com Gandia, Cullera, Canet i Oliva, i culturals, com Sagunt, s’inclouen diferents opcions de turisme d’interior; la proposta musical de Llíria i la d’artesania i arts populars de Manises en la seua condició de ciutats creatives de la UNESCO; i una àmplia programació d’accions per a professionals i per al públic en general.
Les taules de treball amb turoperadors, agències de viatges, transportistes i hostalers, entre altres, es desenvoluparan en els espais habilitats en el pavelló 7 d’Ifema Madrid, en paral·lel a les demostracions, degustacions i representacions de productes gastronòmics i propostes turístiques d’oci, cultura o naturalesa de municipis com Xàtiva, Alboraia, Riba-roja, Tavernes de la Valldigna, Requena, Utiel, El Puig, Cofrentes, Sueca, Xeraco, Albaida, Bocairent, Ontinyent, Paterna, El Perelló, Carcaixent, Algemesí, Alzira, Ayora, La Pobla de Vallbona, Bétera, Catadau, Alfafar, Canals i Quart de Poblet.
També participaran en la 43ª edició de Fitur les mancomunitats de la Vall d’Albaida, Tierra Bobal, l’Horta Sud, Ribera del Xúquer i El Carraixet. Una edició en la qual València Turisme ha apostat pel lema ‘Pensat i fet’, que “engloba totes les experiències en una sola frase que ens definix i que exporta al món el nostre esperit i la força dels elements que representen a la província”, va apuntar Jordi Mayor.
Coordinació, professionalització i diversificació
La diversificació que ve marcant la gestió turística de la Diputació en la present legislatura permet als municipis valencians estar presents en espais com Fitur LGTQi+ i Fitur Screen, amb ofertes turístiques emergents dirigides a un públic més segmentat en l’àmbit del turisme LGTBi i la promoció de la indústria cinematográfica, proposant València i la seua província com a destí per al rodatge de sèries i pel·lícules.
València Turisme aprofitarà l’aparador de Fitur per a presentar les seues noves publicacions, des del Catàleg d’Experiències Turístiques de la província 2023 fins a la Guia d’Enoturisme de València, sense oblidar la recopilació de les propostes turístiques dels pobles en risc de despoblació.
El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha tancat la presentació fent balanç de la legislatura en matèria turística, un període en el qual s’ha produït el traspàs de la plantilla de València Turisme a la Diputació, que ha assumit com a pròpia la marca de l’antic patronat dependent de la institució.
“El treball de l’equip encapçalat per Jordi Mayor i Xavi Pascual ha sigut excel·lent i ha complit les línies mestres que fixarem abans de la pandèmia, que lògicament va condicionar l’activitat turística durant uns mesos complicats”, ha manifestat Gaspar, qui ha desglossat els eixos d’una gestió turística “basada en la coordinació amb la resta d’administracions valencianes, però també en la professionalització i la diversificació de l’oferta, escoltant els municipis i ajudant-los per a acudir a les fires amb un contingut propi, amb un producte que poder promocionar”.
El màxim responsable provincial ha valorat el protagonisme del turisme valencià en una cita amb prop de 200 països i regions de tot el món que coincidixen cada mes de gener a Madrid per a mostrar els seus encants i experiències úniques, a través d’una activitat turística que és un dels motors de la nostra economia. Toni Gaspar ha posat el turisme de creuers i la col·laboració amb l’Autoritat Portuària per a programar visites dels creueristes a municipis de la província com a exemple d’eixa diversificació per la qual aposta la Diputació. El president ha finalitzat recordant que el paper de la corporació en Fitur és “facilitar als ajuntaments els contactes amb els professionals del sector i l’oportunitat de visibilitzar i dinamitzar la seua oferta turística”.