Select Page

La Diputació de València promociona el producte turístic gastronòmic de la província en Gastrònoma 2025

Oct 24, 2025 | Noticies | 0 comments

L’àrea de Turisme que dirigix Pedro Cuesta participa en la fira amb un estand de 100 metres quadrats per a projectar la gastronomia dels municipis com a reclam de visitants, de la mà de productors i hostalers locals
Cartell de la Diputació per a la fira

La Diputació de València promocionarà la gastronomia de la província com a producte turístic en Gastrònoma 2025, la Fira Gastronòmica del Mediterrani que se celebra del 26 al 28 d’octubre en Fira València, i en la qual la corporació projectarà la gastronomia dels municipis com a reclam de visitants, de la mà de productors i hostalers locals.

El diputat de l’àrea de Turisme de la Diputació, Pedro Cuesta, ha explicat que per a això “es disposarà d’un ampli estand informatiu i promocional de cent metres quadrats, amb un espai destinat a la cuina en viu coordinat pel xef valencià Rubén Fenollar, de manera que els assistents puguen conéixer de primera mà les peculiaritats del rebost i la cuina de la província de València, que ja formen part indispensable de la nostra oferta turística”.

Un total de 22 activitats, entre demostracions gastronòmiques, tallers i ponències, componen un complet programa dissenyat per la Diputació de València per a tindre una presència activa en esta desena edició del certamen gastronòmic, que patrocina i impulsa des dels seus començaments a través de la seua marca València Turisme, i que desenvoluparà amb la participació dels destins d’Oliva, Cullera, Bétera, Tavernes de la Valldigna, Gandia, la Mancomunitat de la Canal de Navarrés, Sueca, Buñol, Andilla, Alboraia, Ontinyent i Meliana. A més, alguns d’ells, com Gandia, Tavernes de la Valldigna, Bétera, Cullera i Oliva, també comptaran amb taulell propi per a oferir informació al visitant sobre els seus productes i experiències de turisme gastronòmic.

“L’oferta gastronòmica de la província de València és molt rica, variada i, en uns certs casos, composta per productes i elaboracions encara molt desconeguts per al públic gurmet i professional de Gastrònoma, per la qual cosa el certamen suposa una gran ocasió perquè la Diputació la promocione en este àmbit”, ha destacat el diputat.

Showcookings, degustacions i gastronomia inclusiva

Showcookings de ‘l’esmorzaret’, arrossos d’hivern, olles, paelles, cuina de temporada i proximitat; maridatges i degustacions de cervesa; degustacions de fideuà, paella valenciana i ‘paella de fetge de bou’, embotits i pastisseria; tallers de dolços locals i ponències sobre joventut i emprenedoria gastronòmica, són algunes de les propostes que porta la Diputació al prestigiós certamen, a més de la presentació del projecte de Gastronomia Inclusiva d’ASPRONA.