- Més de 30 activitats entre demostracions gastronòmiques en viu, degustacions i ponències donaran a conéixer l’oferta de la província
- A més de València Turisme, a la fira acudixen altres destins de la província com Bétera, Riba-roja de Túria, Alboraia, Gandia, Cullera, la Mancomunitat de l’Alt Túria i Visit València
La Diputació de València acudix a Gastrònoma 2023, que se celebra entre el 12 i el 14 de novembre en Fira València, per a donar a conéixer i promocionar l’oferta provincial de turisme gastronòmic a través de la seua marca València Turisme i la presència de set destins de la província: Bétera, Riba-roja de Túria, Alboraia, Gandia, Cullera, la Mancomunitat de l’Alt Túria i Visit València.
La corporació provincial ha dissenyat un espai obert al públic de cent metres quadrats, on conviuran dos zones perfectament harmonitzades i coordinades perquè el visitant conega de primera mà la riquesa culinària de la província de València i, alhora, la disfrute. Per a això ha disposat una zona d’atenció directa i presencial al públic, i una altra on se celebraran demostracions gastronòmiques en viu, degustacions i ponències.
“L’oferta gastronòmica de la província de València és molt rica i variada i, en uns certs casos, està composta per productes i elaboracions encara molt desconeguts per al públic gurmet i professional, per la qual cosa la Diputació ha de promocionar-la en un gran certamen gastronòmic com és Gastrònoma, en la qual hem participat activament i patrocinat des dels seus inicis”, ha destacat el diputat de Turisme, Pedro Cuesta.
Croquetes de pernil i formatge trufadas d’Andilla, productes artesans de l’horta i “paella de fetge de bou” de Meliana, Coca de Carabassa i vins d’Ontinyent, la tradicional fideuà de Gandia, el rin ran i l’olla xurra de La Serranía, els vins de Buñol, tapes mítiques valencianes, el gaspatxo pastor de la Canal de Navarrés i les molles del pastor de Tierra del Vino són algunes de les més de 30 elaboracions en viu i activitats programades per València Turisme per als dies del certamen, sense oblidar la paella valenciana de Sueca i l’orxata artesana d’Alboraia.