Select Page

La Diputació de València participa en Madrid Fusión 2025

Jan 27, 2025 | Noticies | 0 comments

  • El certamen gastronòmic se celebra fins dimecres que ve en IFEMA (Madrid)

 

27/01/2025

La Diputació de València, a través de València Turisme i el seu programa de promoció del turisme gastronòmic a la província, participa des de hui i fins dimecres que ve 29 de gener a Madrid Fusión, dins de l’estand de Turisme Comunitat Valenciana situat en el pavelló 14 d’Ifema (Madrid).

L’espai de la marca turística provincial acollirà una mostra gastronòmica i agroalimentària que engloba des de la tradició de l’esmorzar, la cultura de l’arròs o la cuina tradicional dels municipis d’interior, fins a l’avantguarda gastronòmica valenciana.

A més, en els taulells destinats a la promoció de destins gastronòmics es presentaran productes agroalimentaris de la mà dels propis productors, com a apicultors, carnissers, mestres horchateros, formatgers i cellerers, generant així interés en els destins de la província a través de la gastronomia.

Els municipis d’Alboraia, Meliana, Cullera, Gandia, Andilla, Chelva, Sueca, Villar del Arzobispo, Buñol, i els pertanyents a la Serranía i Tierra Boval han preparat unes intervencions dinàmiques per a transmetre el millor de cada municipi en matèria gastronòmica, en les quals a més de showcookings i tallers, es realitzaran degustacions i tastos amb productes locals per a crear un ambient experiencial que afavorisca la transmissió de coneixements i la creació de vincles amb els assistents.

El diputat de Turisme de la Diputació de València, Pedro Cuesta, ha manifestat la importància de participar activament en este certamen, en coordinació amb Turisme Comunitat Valenciana, en ser “un dels esdeveniments gastronòmics més importants de l’any en què, a través de la rica i variada gastronomia dels municipis valencians i des del centre d’España, captem l’interés de molts visitants que busquen conéixer experiencialmente el territori on es produïx”.

Showcookings i promocions

La jornada d’este dilluns a Madrid Fusión acollirà un showcooking de la fideuà de Gandia, una introducció al món dels vinagres i un tast de vins a càrrec de Tierra Boval, mentres que en els taulells promocionals els protagonistes de la jornada seran les mels de l’Asociación de Apicultura de la Serranía i els vins de Buñol i Tierra Boval, entre altres.

El dimarts les demostracions gastronòmiques se centraran en l’orxata d’Alboraia, l’arròs d’olla de Cullera, els productes d’horta de Meliana i la cuina i els vins de Tierra Boval, complementant este programa els torrons de Casinos, entre altres productes, en els taulells.

El certamen madrileny conclourà el dimecres 29 amb showcookings de la trufa d’Andilla, la gastronomia tradicional de Chelva i la comarca de la Serranía, i la paella valenciana de Sueca, juntament amb la promoció dels vins i l’oli de Villar del Arzobispo i la mel de la Serranía.