Gastrònoma 2019, el Gran Esdeveniment de la Gastronomia, se celebra del 10 al 12 de novembre en Fira València, amb l’objectiu principal de potenciar i difondre la cultura gastronòmica.
Durant tres dies, s’oferirà la millor cuina i els visitants podran gaudir de demostracions de cuina en directe, tastos, tallers i debats.
En aquesta edició, el gran esdeveniment compta amb diferents espais com la Cuina Central, l’aula de l’arròs València D.O, “wine experience”, #Pandeverdad, Cooking, Barra Gourmet, Entreolivos, #Dquesos, Còctel Club, Fòrum del cafè, Plaza de l’artesà, Be Sweet, Espai Gastronòmic i Gastronomia digital.
València Turisme en Gastrònoma
El Patronat de Turisme València Turisme també participa en el certamen amb un estand per a mostrar la gastronomia del territori valencià a través #DelTrosalPlat, programa que permet posar en valor els productes de proximitat i difondre el valor de la cuina valenciana des de l’essència dels productes agroalimentaris produïts en el territori valencià. L’espai de València Turisme promocionarà als productors locals i oferirà en el seu estand, diferents productes artesanals.
Concretament, en l’espai #Deltrosalplat de València Turisme:
- La Confraria de Pescadors de Cullera oferirà “Brou de peix”
- Jalancina Nature mostrarà les seues fruites en conserva, melmelades i confitures
- Tòfona d’Andilla promocionarà les experiències i la seua tòfona.
- Tarongino, el vi de taronja
- I El Mercat de la Terra de Godella portarà productes de proximitat i begudes vegetals
- AEVAV donarà informació d’experiències gastronòmiques.
- La Guia dels millors olis d’Oliva de la Comunitat Valenciana organitzaran tallers gastronòmics i donaran a conéixer les seues experiències.
- Naranjas Ribera de Carcaixent exposaran experiències turístiques vinculades a la taronja.
A més, els professionals de la cuina de la Comunitat Valenciana, l'”Asociación Gastronómica Viva la Cuchara” i València Culinary Festival oferiran tapes valencianes i informaran sobretot el que fan.
#Deltrosalplat també col·laborarà en diferents accions:
- Desdejunis saludables, col·loquis: Gastronomia del territori (Diumenge 10 de novembre, 10.00 hores)
- Experiència Gastronòmica amb el xef Lluis Peñafort (Diumenge 10 de novembre, 11.00 hores)
- L’Esmorzaret amb Paco Alonso (Dilluns 11 de novembre, 10.00 hores)
- Paella Experience amb el xef José Marced (Dilluns 11 de novembre, 12.15 hores)
- Tast de varietats autòctones valencianes: el Mediterrani en la copa (Diumenge 10 de novembre, a les 16.00 hores)
Gastrònoma romandrà oberta el diumenge i Dilluns de 10.00 a 20.00 h i i el Dimarts de 10.00 a 17.00 h
Més informació ací