Ròtova
Municipi agrícola, emplaçat a la comarca de la Safor i a la subcomarca de la Vall de Vernissa, declarat municipi turístic per la Generalitat Valenciana gràcies al porrat de Sant Macià.
Gastronomia:
Són típiques les seues coques de dacsa, elaborades amb farina de dacsa, com també els pastissets d’aire i els dolços d’ametla i moniato.
Ròtova compta amb tres forns de llenya, la qual cosa dóna un sabor especial a tots els productes de forn i pastisseria.
Interés turístic:
Aqüeducte del Monestir de Sant Jeroni (segle XVI), d’estil goticomudèjar.
Palau dels Comtes de Ròtova (segle XVIII).
Església Parroquial Sant Bertomeu (segle XVIII).
Font de la Finestra.
Porrat de Sant Macià (fira que se celebra l’últim cap de setmana de febrer).
Bells paratges envolten la població, que faran les delícies dels amants del senderisme i la naturalesa.
Més informació:
www.ajuntamentderotova.es
Festes:
Les festes majors se celebren entre el 8 i l’11 de setembre en honor de la Mare de Déu de la Salut, la Divina Aurora, el Crist de la Fe i Sant Bertomeu Apòstol, patró del poble.
Altres festes destacables són les de la vespra de Sant Antoni (17 de gener) amb fogueres i revetles, i el dia 2 de febrer, festivitat de la Candelària. Sant Josep, Sant Maties, Sant Vicent Ferrer o Sant Jaume són festivitats que també tenen un lloc en el seu calendari festiu.