Favara
El municipi de Favara està situat en el faldar del vessant nord de la serra de Corbera. La superfície del terme municipal té forma romboïdal, molt accidentada. Les altures principals són: els Germanells (589 m) i el pic de la Mola (625 m). La superfície no conreada l’ocupen pinades i bosc baix.
El terme municipal de Favara limita amb els de els municipis d’Alzira, Cullera, Llaurí i Tavernes de la Valldigna.
Gastronomia:
Els plats més destacats de la gastronomia local són l’arròs al forn i l’arròs amb fesols i naps, i també l’allipebre i la paella.
Interés turístic:
– Cova de la Galera. Jaciment de difícil accés, amb un paisatge de bosc mediterrani. Es tracta d’una cova amb materials del Bronze, i de cronologia ibèrica. Es localitza a la serra del Cavall Bernat.
– Ermita de Sant Llorenç de l’Alcudiola. Construcció de planta rectangular, de dimensions reduïdes, situada sobre un monticle.
– Escoles Fundació Patriarca Sant Josep. Situades en el carrer dels Drets Humans, 11; edifici de 1880 que presenta un tractament diferenciat en cada planta.
– Església parroquial de Sant Antoni Abat. Edifici d’una única nau amb capelles laterals. Va començar a construir-se en 1748 i les obres van finalitzar en 1760. En el seu origen, d’estil neoclàssic.
– Entre els paratges naturals que destaquen, estan: el pic de la Mola, la Cova de la Galera, els Dos Plans i la zona de Sant Llorenç.
Festes:
Les festes majors se celebren del 9 al 14 d’agost, en honor de sant Cristòfol, sant Llorenç, sant Isidre, la Immaculada, la Divina Aurora i la Veracreu, amb actes i celebracions religioses, revetles, activitats esportives, cavalcades, solta de vaquetes, etc.