Select Page

Alaquàs

Situat a només 7 km de València, té aproximadament 28.000 habitants. El terme és pla i està pràcticament tot urbanitzat i dedicat a la construcció i la indústria.

Gastronomia:

Entre els plats més típics d’Alaquàs destaquen els arrossos, això sí, preparats de molt diverses maneres i amb ingredients molt variats. Sobreïxen la paella, l’arròs caldós, l’arròs a banda, l’arròs al forn i les olles de carn. D’altra banda trobem les tradicionals coques, molt variades també, amb tonyina, tomaca, verdures, ceba, però potser la més important i coneguda és la coca amb tonyina.

Interés turístic:

Església de l’Assumpció (1354)

Es correspon amb la planta d’arquitectura religiosa valenciana: nau, capelles entre contraforts, absis pentagonal i galeria correguda en la part superior, i obeeix a l’estil d’església de reconquista, 1694, revestida d’ornaments barrocs. Té un corredor de comunicació a través d’un passadís que dóna a la finestra del cor, on se situa el palau senyorial. L’església de l’Oliverar va pertànyer al convent dels Mínims des del segle XVI fins al segle XIX, i més tard la van adquirir les monges Oblates del Santíssim Redemptor, el 1973, i es va convertir en parròquia.

Castell-Palau d’Alaquàs

La història del castell d’Alaquàs, declarat Monument Històric i Artístic el 26 d’abril de 1918 i Bé d’Interès Cultural l’1 de desembre de 1999, comprèn segons els últims estudis realitzats, mes de cinc segles en què ha sigut testimoni del pas del temps.

L’actual castell d’Alaquàs és el resultat d’un gran projecte constructiu datat a principis del s. XVI.

Festes:

A principi de setembre tenen lloc les Festes Majors. Se celebra l’Assumpció de la Mare de Déu, el dia de Sant Miquel, la Mare de Déu de l’Oliverar (patrona del municipi) i el Crist de la Bona Mort. Se celebren actes variats entre els quals destaquen els Moros i Cristians, els bous al carrer, el Cant de la Carxofa, la cordà, i els carrers s’omplin de música tradicional al so del tabalet i la dolçaina, a més de processons, despertades, mascletades, etc. Les Falles se celebren en el mes de març i compten amb 11 comissions falleres i premis propis, sent la nit del dia 19, festivitat de Sant Josep, la Nit de la Cremà, en la qual cremen els monuments fallers.

Tourist Info Valencia Diputación
C/ Poeta Querol s/n (Bajos Teatro Principal)
Tel: 969514907
Email: dipuvalencia@touristinfo.net
Web: www.valenciaterraimar.org
Horario:
Dilluns a Divendres: De 9.30 a 19:00hs (ininterromput) Dissabtes: De 10.00 a 14:*00hs. Diumenges: D'11.00 a 14:*00hs Festius: De 10'00 a 14'00