Select Page

Palau de Benicarló

València

Palau de Benicarló

El palau de Benicarló es va construir a la fi del segle XV com a residència de la família dels Borja, ducs de Gandia, sobre un edifici anterior on va estar instal·lada l’Escola d’Art i Gramàtica de la ciutat des de 1408.

Del palau gòtic es conserva una portalada amb arc de mig punt i la “lògia” de finestres de l’últim pis. A mitjan segle XVIII els successors dels ducs de Gandia van abandonar la cura del palau que va quedar en estat ruïnós fins que, a mitjan segle XIX, va ser adquirit per la família Pujals per a establir ací una fàbrica de filatures de seda. En l’últim quart de segle el palau va passar a les mans del Comte de Benicarló pel nom del qual és conegut.

Aquest nou propietari va realitzar nombroses remodelacions en l’edifici que van alterar la seua fisonomia anterior. En aquesta etapa renaix la vida del palau que rebrà ocasionalment la visita d’Alfons XIII. Durant la guerra civil va ser la seu del govern Republicà instal·lat a València i en l’actualitat és la seu de les Corts Valencianes.

Contacte

C/ San Lorenzo, 4, 46003 Valencia (Valencia)

96 387 61 00

https://www.valencia.es/ayuntamiento/Infociudad_accesible.nsf/vDocumentosWebListadov/FD38245583E17008C12572C20024037F?OpenDocument&bdOrigen=&idapoyo=&nivel=3&lang=2