Select Page

Parc “Los Filtros”

L`Horta - Manises

Parc "Los Filtros"

Rep el seu nom per trobar-se en el que anys arrere, concretament en 1850, va ser l’intent de construcció d’una planta potabilitzadora, la fi de la qual era subministrar aigua potable a la capital i als pobles de l’entorn, per a així intentar erradicar les epidèmies i la pesta. Aquest complex va servir durant més de 60 anys per a proveir d’aigua depurada, segons els coneixements tècnics de l’època, a València capital.

Aquest complex s’estructurava mitjançant unes grans basses de decantació i una sèrie de filtres pels quals circulava l’aigua fins a un primer depòsit. Hui dia, l’únic espai que es conserva del complex original, ha sigut convertit, després de restaurat, en sala d’exposicions. En aquesta construcció destaca la utilització de la rajola caravista i es pot admirar una important mostra de l’enginyeria civil del segle XIX adaptada a un ús industrial, en la qual va participar el famós enginyer Ildenfonso Cerdà.

Les basses i filtres existents, ja sense ús, van donar pas en 2003 a aquest parc en el qual s’integren: El “Parc Temàtic d’Història Valenciana”: Una zona d’enjardinament en la qual s’han col·locat una sèrie de panells ceràmics, amb il·lustracions del personatge de còmic valencià Pumby, que ens ofereixen una visió cronològica de la història de la Comunitat Valenciana començant en l’Edat de Pedra i concloent en el segle actual. I l’esmentada “Sala d’Exposicions Els Filtres”, l’entrada de la qual es troba al final del parc i en la qual se celebren exposicions temporals d’art.

Contacte

Av. De los Tranvías, 19, 46940 Manises (Valencia)

ttp://www.manises.es/es/ayto/municipio/zonasverdes/filtres