Select Page
Valencia Turismo > Planifica tu experiencia > Monumentos > Riba-roja de Túria Castell

Riba-roja de Túria Castell

El Camp de Túria - Riba-roja de Túria

Riba-roja de Túria Castell

El Castell és l’edifici més antic i emblemàtic de Riba-roja del nucli antic de Riba-roja de Túria. Està declarat Bé d’Interès Cultural amb la Categoria de Monument. El Castell és una construcció de grans dimensions, formada per la juxtaposició successiva de diferents cossos edificats procedents d’èpoques diferents la qual cosa confereix una gran diversitat i complexitat a l’edifici.

Va ser construït durant l’època islàmica. Després de la conquesta cristiana, l’edifici es va transformar en la residència dels senyors de la baronia de Riba-roja. Durant l’època medieval l’edifici va patir una gran transformació a fi d’adaptar-lo a la seua nova funció de palau senyorial. L’Ajuntament va adquirir l’edifici en 1989, els treballs de rehabilitació es van iniciar en 2004.

Hui dia, el Castell funciona com un centre cultural on es desenvolupen multitud d’esdeveniments: exposicions, concerts, xarrades, conferències, visites guiades, noces, etc. A més, alberga dos museus arqueològics el Museu Visigot de Pla de Nadal (MUPLA) i el Museu de Ceràmica del Castell (MUCA) i l’Espai d’Art Contemporani El Castell.

Cal ressaltar que és un edifici adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i que la seua entrada és lliure.

Contacte

671572000

Tourist Info Roba-roja

Calle Cisterna 30, 46190, Riba-roja de Túria (Valencia).
Teléfono: 962772184-962772462 (Ayto.)
Fax: 960615039
Email: riba_roja@touristinfo.net