Select Page

Falles

Les Falles en honor de Sant Josep, festes declarades d’Interés Turístic Internacional i Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, canvien per complet la ciutat de València durant el mes de març, des del moment que, des de les Torres de Serrans, amb la Crida (el diumenge més pròxim a l’1 de març) s’invita a tot el món a la participació en la festa. Però els dies grans arriben la nit del 15, amb la Plantà dels més de cinc-cents monuments de cartó pedra.

L’ofrena floral a la Mare de Déu dels Desemparats les vesprades del 17 i 18, les mascletades de la plaça de l’Ajuntament, els castells de focs artificials i les despertades diàries, marquen la sèrie d’actes d’una festa que es tanca la nit del 19, festivitat de Sant Josep, amb l’espectacular Cremà, en la qual es cremen la totalitat de les falles.

Només se’n lliura, per decisió popular, una figura: el Ninot Indultat. Moltes altres poblacions valencianes celebren amb gran entusiasme i participació aquesta espectacular festa satírica. Hi destaquen per participació i quantitat de monuments plantats les de Gandia, Alzira, Xàtiva i Torrent.


Valencia, Gandia, Alzira, Xàtiva y Torrent


14 de març – 19 de març