Select Page
Valencia Turismo > Planifica tu experiencia > Parajes Naturales > Parcs naturals > Parc Natural de la Pobla de Sant Miquel

Parc Natural de la Pobla de Sant Miquel

Declarat el 25 de maig de 2007, el Parc Natural de la la Pobla de Sant Miquel s’assenta sobre els contraforts occidentals de la serra de Javalambre, dins de la comarca del Racó d’Ademús. Les seues 6.390 hectàrees han sigut gestionades, durant segles, tant per l’administració com per la població local, d’una manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Una prova d’això és la gran riquesa florística que atresoren aquestes terres. Altituds que van des dels 900 metres en el paratge de Piqueras fins alcim de la Comunitat Valenciana, l’Alt de les Barracas (o cim del Calderón), a 1.839 metres, conformen una àmplia varietat d’ecosistemes.

Hi trobem formacions de ribera prop de rambles i xicotets cursos d’aigua, carrascars i rouredesa les zones més baixes, imponents formacions de savina, pinedesdenses i, en els cims, atractives formacions de ginebre. Un dels trets més rellevants és la gran quantitat d’exemplars centenaris, i inclús mil•lenaris, de savina, molts d’ells catalogats com a monumentals. Els podem observar en formacions com Las Blancas, conjunt de savines mil•lenàries que han perdurat fins als nostres dies en un alt estat de conservació. Completant la gran riquesa paisatgística i botànica d’aquest entorn, trobem nombroses mostres d’una cultura que comprén des d’antics jaciments ibers fins a construccions típiques destinades a les activitats tradicionals de la zona.

L’Església de Sant Miquel, ermites, llavadors, nombroses fonts arreu del territori, corrals, abrics, coves, pedreres de calcària i camins tradicionals, entre altres, són alguns dels elements d’un variat patrimoni etnogràfic i cultural que podem trobar en fer una passejada per aquest agrest poble de muntanya.


Oficina del Parc Natural de la Pobla de Sant Miquel
C/ Abadia, 3 46140 La Puebla de Sant Miguel (València)
Tel.: / 660127491
Correu electrònic: parque_puebladesanmiguel@gva.es
Més informació sobre els parcs naturals de la província de València: Més informació sobre els parcs naturals de la província de València

Direcció: Plaza la Villa C.P: 46141 Castielfabib
Telèfon: 97 878 31 00
Fax: 97 878 31 29
Email: rinconademuz@touristinfo.net
Web: www.castielfabib.es
Horari:
De dimarts a dissabte de 9h a 14h Visites guiades pel casc històric de Castielfabib tots els dissabtes a les 11´30h .

RUTES DE SENDERISME