Select Page

El Palau dels Bellvís de Benissuera en el nou segell del Camí del Cid

Nov 3, 2023 | Noticies | 0 comments

  • El municipi de la Vall d’Albaida forma part de la Xarxa de Salconduit que el viatgers van segellant quan recorren la ruta

El municipi de Benissuera s’ha incorporat recentment a la Xarxa de Segellament del Salconduit del Camí del Cid. El segell, dissenyat com la resta de la col·lecció per Julián de Velasco, fa l’ullet a un dels elements patrimonials més destacats de la localitat: el Palau dels Bellvís, palauet d’estil gòtic construït en el segle XVI, que compta amb la declaració de Bé d’Interés Cultural.

Benissuera se situa en la part central de la comarca de la Vall d’Albaida, a la vora de l’embassament de Bellús. A excepció del caseriu i les terres negades per l’embassament, el seu territori està cultivat pràcticament íntegrament. Malgrat la proximitat del riu Albaida, que limita el seu terme per l’est, la major part de les seues terres són de cultius de secà en els quals el visitant del Camí del Cid reconeixerà vinyes, ametlers, camps de cereal i oliveres. La localitat forma part de la ruta denominada La Defensa del Sud.

El Salconduit del Camí del Cid és el document que porten els viatgers que recorren la ruta i que van segellant per aquelles localitats que travessen. En l’actualitat el viatger que recórrega el Camí del Cid al seu pas per la província de València pot segellar el seu salconduit, al costat de Benissuera, en 30 localitats més. Són les següents: Benavites, Oliva, Corbera, Torres Torres, Albalat dels Tarongers, Sagunt, Beniatjar, La Pobla de Farnals, Alzira, Otos, Alfarrasí, Silla, La Pobla Llarga, Gandia, Algímia d’Alfara, Olocau, Cullera, València, Bufali, Bellús, Algar de Palància, Montaverner, Bocairent, Ontinyent, El Puig, Xàtiva, Alfara de la Baronia, Serra, Benavites i Algemesí. Cadascuna d’aquestes localitats té el seu segell propi i cadascun d’ells fa referència a un fet històric o llegendari, o un element patrimonial relacionat amb la localitat a la qual representa.

Aquells viatgers interessats a segellar el seu salconduit a Benissuera poden fer-ho al seu ajuntament, situat en la Plaça de l’Església 1. Per a més informació: 962 293 031 / *benisuera_alc@gva.es
El Consorci Camí del Cid és una entitat pública sense ànim de lucre integrada per les Diputacions Provincials de Burgos, Sòria, Guadalajara, Saragossa, Terol, Castelló, València i Alacant. Té per objecte la definició, la dinamització, la divulgació cultural i la promoció turística del Camí del Cid.