Select Page

Visita els Abrics Rupestres del Barranc de les Coves

Feb 7, 2023 | Blog, Rutes i escapades d'interior | 0 comments

El Barranc de les Coves és un dels diferents barrancs de la Foia de Salem, el cabal de la qual dona naixement al riu Micena. Hi ha tres cavitats, d’entre les moltes que s’aprecien, on s’han descobert pintures rupestres i que l’Ajuntament ha posat en valor, fent-les visitables. Els primers pobladors que tenim notícia, pastors i agricultors, van ocupar aquestes coves entre el segle VI i IV a de C. Molt prop d’ací, en la fita de termes entre Salem i Beniarrés, es localitza la Cova de l’Or (5.000 a.C), un dels jaciments neolítics més antics i importants de la península ibèrica. En aquests abrics de Salem, segurament, soterrarien els seus difunts acuradament, bona prova és l’enterrament Eneolític de la Cova del Frontó, situat bé a prop. Tot aquest espai forma part d’un conjunt cultural molt interessant i de gran bellesa paisatgística amb el cim del Benicadell coronant la Foia de Salem.

• DISPONIBILITAT
Tots els caps de setmana de l’any poden ser visitats els abrics rupestres, però s’ha de cridar a l’Ajuntament, de dilluns a divendres, en horari d’oficina per a poder concertar la cita.
• SERVEIS INCLOSOS
Visita guiada cap al punt en concret mitjançant vehicles propis, on els visitants podran accedir al recinte i als seus panells explicatius.
• SERVEIS NO INCLOSOS
Allotjament, restauració i transport.
• PREU
Des de 3€.

Més informació:
www.salem.es ajujtament@salem.es T. 962 813 331

Aquesta oferta forma part del catàleg d’experiències turístiques #Fempoble, turisme contra el despoblament.