Select Page

La província de València aglutina set projectes de sosteniblidad turística finançats amb fons europeus

Jan 9, 2023 | Noticies | 0 comments

  • Es tracta de l’Acció de Cohesió entre Destins (ACD) desenvolupada per la Diputació de València a la província i els Plans de Sostenibilitat Turística en Destins (PSTD) dels ajuntaments de Riba-roja de Túria, Cofrentes, Gandia, Oliva, Cullera i la Mancomunitat de la Vall d’Albaida

15/12/2022
El diputat de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor, ha destacat hui que “la província de València està d’enhorabona després de rebre finançament europeu per a un total de set projectes de sostenibilitat turística en el seu territori, els quals contribuiran enormement a millorar, diversificar i desestacionalitzar la seua oferta turística i competitivitat, així com les economies locals sobre les quals repercutix”.

El responsable provincial s’ha manifestat d’esta manera després de l’aprovació ahir del finançament d’un total de 196 projectes de sostenibilitat turística a España amb prop de 720 milions d’euros, en la Conferència Sectorial de Turisme del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, dels quals 21 corresponen a la Comunitat Valenciana amb un finançament de 59,77 milions d’euros.

Acció provincial (ACD)

Els plans seleccionats es distribuïxen entre les accions de cohesió –Actuacions de Cohesió entre Destins o ACD- que desenvolupen les comunitats autònomes- i els gestionats per entitats locals o supramunicipals -Plans de Sostenibilitat Turística en Destins o PSTD-.

En el cas de la província de València, els fons europeus finançaran l’Actuació de Cohesió entre Destins o ACD a través de Turisme de la Generalitat Valenciana i es desenvoluparà i executarà a través de Turisme de la Diputació de València.

Esta ACD de València té com a objectiu millorar l’adaptació del destí “província” al canvi climàtic, mitjançant la utilització de les energies renovables, la implantació de sistemes de gestió de la petjada de carboni i la digitalització, entre altres actuacions.

Les accions es duran a terme tant en la franja litoral com en les zones de bany interior amb l’aigua com a eix turístic vertebrador de la província, ja que connecta tant el litoral i les platges com els destins d’interior amb zones de banys continentals, rius, marjals, aiguamolls i fins i tot zones amb patrimoni hidràulic vinculat a l’agricultura local.

Tot això busca la redistribució de fluxos turístics del litoral cap a l’interior de la província, la qual cosa incrementarà l’equilibri, la connexió i la complementarietat turística entre els dos àmbits.

Accions locals (PSTD)

D’altra banda, els fons europeus també permetran el desenvolupament dels PSTD dels ajuntaments de Riba-roja de Túria, Cofrentes, Gandia, Oliva i la Mancomunitat de la Vall d’Albaida. En conjunt, preveuen desenvolupar plans destinats a la millora d’itineraris ciclopeatonals, prevenció d’incendis, millora paisatgística i de l’eficiència energètica, i la dinamització i promoció turístiques, entre altres objectius.

Cullera també emmarca la seua estratègia en el Pla Nacional de Turisme Enograstronòmic 2022, ja que a més de tindre com a objectiu convertir-se en Destinació Turística Intel·ligent i sostenible, posa en valor la gastronomia del municipi com a producte turístic protagonista de tot el programa d’accions.