Select Page

La Diputació col·labora en la cinquena edició del World Paella Day

Sep 15, 2022 | Noticies | 0 comments

  • La cita acollirà la World Paella Day Cup 10, una competició en la qual 10 cuiners de tot el món competiran per cuinar la millor paella, que més tard oferiran als clients dels seus diferents països
  • El diputat de Turisme, Jordi Mayor, assistix a la presentació de l’esdeveniment a l’Ajuntament de València

14/09/2022
La Diputació de València col·labora un any més en la celebració del World Paella Day, la cinquena edició de la qual tindrà lloc dimarts que ve 20 de setembre a la ciutat de València, i que té com a objectiu compartir amb la resta del món el plat més valencià, reivindicant el seu origen i recordant la seua tradicional recepta.

La presentació d’aquest esdeveniment ha tingut lloc a l’Ajuntament de València, en un acte en el qual han participat el regidor de Turisme, Emiliano García, acompanyat del Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i el diputat provincial de Turisme, Jordi Mayor.

En l’agenda prevista d’activitats, destaca la celebració, per tercer any, del World Paella Day Cup, un esdeveniment en el qual deu xefs internacionals s’enfronten per a aconseguir aquest preuat guardó, després d’un intens programa de formació impartit per la cuinera Chabe Soler i els cuiners Santos Ruiz, Toni Montoliu i Rafa Margós.

Fer viral l’esdeveniment

El diputat de Turisme, Jordi Mayor, ha indicat que “el World Paella Day ha de ser la cita en el calendari gastronòmic mundial anual a la qual no es pot fallar” i ha ha fet una crida a tots els assistents perquè “el nom de la paella ressone ben alt a tot el món. Omplim les xarxes socials de fotos i referències a la paella i fem viral un any més el Worl Paella Day”.

Por la seua banda, el regidor de Turisme, Emiliano García, ha incidit en “el reconeixement que la paella té a tot el món, el qual suposa una oportunitat per a parlar de la nostra gastronomia, la nostra cultura, el nostre territori, de la nostra identitat i el nostre caràcter obert i hospitalari”.

Francesc Colomer, Secretari Autonòmic de Turisme, ha destacat “la importància de poder compartir una nova convocatòria d’esta iniciativa amb gran projecció i capacitat de promoció i màrqueting” i ha remarcat que “arrancar una idea requerix coratge i mantindré la constància i capacitat de treball. A més en este cas ha sabut superar una pandèmia i ha eixit victoriosa amb una gran faena d’equip”.

World Paella Day Cup i activitats en mercats

El principal esdeveniment que es duu a terme és el World Paella Day Cup, una competició internacional de paella en la qual “10 cuiners de diferents països del món es desplacen a València a formar-se en la nostra cultura gastronòmica i es van de la ciutat coneixent molt més del plat tradicional que ells ja cuinaven en els seus restaurants” ha destacat García durant la presentació.

Més enllà de la competició, que tindrà lloc el pròxim dia 20 de setembre, els xefs finalistes participen en un procés d’immersió i entrenament sobre el producte, la tècnica i la història de la paella. Així, entre altres, recorreran l’Albufera per a aprendre sobre les diferents varietats d’arròs de la mà de Santos Ruíz, de la D.O Arròs de València; al costat de Toni Montoliu, propietari i xef de la Barraca de Toni Montoliu, visitaran l’horta, posant el focus en el producte de proximitat; Rafa Margós, xef dels Bairetes, serà l’encarregat de mostrar-los la tècnica del maneig de la llenya, i al costat de Chabe Soler, guanyadora de la WPD Cup 2020, realitzaran una classe magistral de paella valenciana.

Després de la fase d’entrenament, que tindrà lloc entre el 17 i el 19 de setembre, el dia 20 de setembre s’enfrontaran en directe en el World Paella Day Cup, que arrancarà a les 10.00 del matí en La Marina de València.

D’altra banda, y amb la col·laboració de Turespaña i de les Oficines de Turisme a l’Estranger s’han organitzat activitats en 14 mercats diferents, entre ells, la Xina, els Estats Units, l’Índia, Alemanya, Irlanda o Noruega. Entre les activitats que desenvoluparan durant tota la setmana destaquen Showcooking amb premsa especialitzada i influencers, “Setmanes de la Paella”, concursos en xarxes socials o una masterclass amb xefs participants en edicions anteriors de la World Paella Day Cup, entre altres.