Select Page

El Consorci Camí del Cid es prepara per a celebrar els seus 20 anys d’existència

Apr 28, 2022 | Noticies | 0 comments

  • L’entitat ha celebrat el seu Consell Rector, al qual han assistit els representants de les diputacions que la integren per a fer balanç de les actuacions realitzades en 2021 i definir alguns dels projectes més imminents

28/abr/22. El Consorci Camí del Cid celebra enguany els seus 20 anys d’existència, després de constituir-se al juny de 2002 i quedar integrat des dels seus inicis per les diputacions provincials de Burgos, Soria, Guadalajara, Zaragoza, Teruel, Castellnó, València i Alacant.

Representants d’aquestes diputacions van assistir ahir a la reunió del Consell Rector del Camí del Cid, l’òrgan de presa de decisions de l’entitat, trobada en el qual van emfatitzar el seu compromís amb aquesta ruta de referència internacional i van revalidar el seu suport al consorci que la gestiona com a “exemple de col·laboració interterritorial únic a Espanya”.

A més dels compromisos adquirits fins avui quant a senyalització, dinamització i promoció de la ruta, al llarg de 2022 i 2023 es posaran en marxa altres activitats com la celebració del Dia del Camí del Cid el 7 de maig en la localitat soriana de San Esteban de Gormaz, que estarà precedida per un ampli programa d’activitats.

Així mateix, els dies 9 i 10 de juny es desenvoluparan les I Jornades d’Alcaldes i Alcaldesses del Camí del Cid, una iniciativa impulsada des de la Diputació de Burgos amb la qual es pretén donar un major protagonisme a les localitats del camí, conèixer de primera mà les diferents sensibilitats dels seus representants i celebrar un Consell Rector extraordinari en el monestir burgalès de San Pedro de Cardeña, l’enclavament que fa vint anys va acollir el consell constituent de la institució.

D’altra banda, l’11 de juny, en un any en què es compleix la desena edició del Premi Álvar Fáñez, tindrà lloc en El Poyo del Cid (Teruel) la I Trobada d’Associacions en el Camí del Cid, que comptarà amb la participació dels representants de les associacions guanyadores del certamen en passades edicionsue

Imatge commemorativa

En la reunió del Consell Rector també es va presentar el logo commemoratiu del Consorci Camí del Cid, dissenyat per Julián de Velasco. Es tracta d’una renovació de l’actual, que incorpora la llegenda “20 Anys”.

Balanç 2021

Les actuacions realitzades en 2021, igual que l’any anterior, van estar condicionades per la pandèmia.

Quant a infraestructures, van destacar les 2.271 intervencions realitzades en matèria de senyalització al llarg de 1.400 quilòmetres de recorregut i les labors de condicionament en 11 trams de l’itinerari.

Una altra de la grans apostes de l’any va ser el llançament d’una ruta de 1.500 km per a bicicletes gravel, molt valorada pels aficionats a aquesta modalitat, i la posada en marxa d’una eina pràctica disponible en iOS i Android amb més de 4.500 punts d’interès georreferenciats.

A més, entre els treballs realitzats va destacar l’acord de col·laboració signat entre el Consorci Camí del Cid i l’Institut Geogràfic Nacional i el Centre Nacional d’Informació Geogràfica (IGN-CNIG) per a la promoció de l’itinerari, i van ser clau els treballs de promoció desenvolupats al costat d’altres quatre grans itineraris turístic culturals sota la marca “Rutes Culturals d’Espanya”.

També es van activar versions web de la pàgina oficial en francès, anglès i alemany, a més d’un blog, la realització de diverses trobades amb agents estrangers i l’impuls d’altres estratègies per al llançament del Club de Producte Turístic «Rutes Culturals d’Espanya”.

L’any passat es van aconseguir les 200 poblacions adherides a la Xarxa de Segellament del Camí del Cid i es van reprendre actuacions habituals de dinamització, entre les quals van destacar les 20 exposicions que van itinerar per altres tantes localitats de la ruta, el Concurs de Vídeos Camí del Cid, la celebració del Ral·li Mototurístic i el llançament d’una nova edició del Premi Álvar Fáñez.