Select Page

Manises et porta la ceràmica a casa amb un tour virtual.

Mar 14, 2022 | Blog, Cultura, Destacados, festes i oci | 0 comments

Manises, la ciutat de la ceràmica t’ofereix un tour virtual 360° a la fàbrica- museu de José Gimeno Martínez.

La fàbrica-museu contribueix a la conservació, coneixement i divulgació de la ceràmica tradicional valenciana, i de la història i la cultura de la ciutat de Manises.

Des del 1925 l’empresa es dedica a la fabricació artesanal de ceràmica. L’exposició es troba localitzada en l’antic Barri d’Obradors, en un edifici de planta del s. XIV, transformat i ampliat al llarg dels segles i rehabilitat en les últimes dècades. A la planta baixa es troba la fàbrica-taller, que continua amb activitat, i al primer pis està l’exposició. Al llarg dels anys de treball es van anar conservant peces i treballs realitzats, i es va constituir una col·lecció-museu particular.

En l’actualitat l’exposició disposa de huit sales que alberguen un ampli repertori de peces, taulells i retaules ceràmics elaborats a la fàbrica.

Per mitjà d’un recorregut per aquestes sales s’aprecia la riquesa i el caràcter singular de la ceràmica valenciana. Coneixeràs la seua evolució a través de les diferents èpoques (des del gòtic fins al barroc).

Si vols més informació consulta en el seu web.

A més, pots descobrir el procés d’elaboració d’alfabeguers, plat, taulell, pitxer, pintura, etc., en aquest vídeo, i els reflexos de Manises en aquest altre vídeo.