Select Page

Moros i Cristians a Bocairent

Dec 26, 2019 | Blog, Cultura, Destacados, festes i oci | 0 comments

Bocairent celebra, del 8 al 11 de febrer, les seues espectaculars i tradicionals Festes de Moros i Cristians a Sant Blai, declarades d’Interés   Turístic Nacional.

Espanyoletos, Granaders, Contrabandistes, Terç de Zuaus, Estudiants, Moros Vells, Marrocs, Moros Marins i Mosqueters protagonitzen les centenàries festes de moros i cristians de Bocairent. La nit del 7 de febrer, amb la Nit de les Caixes (que rememora la proclamació de Sant Blai com a patró de la població el 1632) s’inicia una seqüència festiva que s’estén al llarg de quatre dies més.

El dia de Sant Blai, en el transcurs de la processó, té lloc el moment més emotiu, quan a la llum dels ciris, el colorit dels milers d’al·leluies que es llancen des de les balconades i el clam unànime (vitol! i vitol! al patró Sant Blai), la imatge del sant entra a la plaça.

El programa central d’aquestes festes, que comença la nit del 1 de febrer, inclou les espectaculars Entrada i Batalles d’Arcabusseria i finalitza el dia 11 de febrer amb l’acte del Despojo, en el qual el moro derrotat es lleva les  vestidures i abraça la fe cristiana.

Consulta el programa i no et perdes res!