Select Page

celebra el Dia Mundial de la Paella

Sep 19, 2019 | Blog, Cultura, Destacados, festes i oci | 0 comments

El divendres, 20 de setembre, se celebra el Dia Mundial de la Paella #WorldPaellaDay, amb activitats per tot el món.

A València, els arrossers i els cuiners valencians prepararan paelles per a oferir mil tres-centes degustacions gratuïtes a la plaça de l’Ajuntament de València.

A més, en vint restaurants de la ciutat podreu demanar la vostra ració de paella i aquests convidaran el vostre acompanyant. Aquests són els restaurants: La Cigrona i +, Puerta del Mar, La Cigrona, Palace Fesol, L’Encís, Labios de Chocolate, Masusa, La Cava Wine Lovers, L’Espardenya, Vlue Arribar, Panorama, Marina Restaurante, El Portet, El Camarote, La Ferrera, Casa Carmina, Casa Teresa, Casa Pepe, L’Estibador, El Rek i Arrosseria L’Ill. Consulteu ací el preu de la ració.

D’altra banda, el Teatre Rialto serà la seu, d’11:30 a 13:30 h, d’una taula redona que prendrà el títol de l’obra teatral de Joan Montañés (Xipell), El Concili de l’Arròs, basada en una proposició debatuda en Les Corts l’any 1987. L’objectiu és convidar-nos al debat i a la reflexió sobre la paella com a element cultural i identitari, i sobre el valor de la seua preservació i promoció.

Consulta la programació completa de les activitats a València ací

I si us animeu a fer la vostra paella aquest dia o qualsevol altre, compartiu-ho amb la resta del món utilitzant l’etiqueta #WorldPaellaDay.

A Londres, Quique Dacosta dirigirà una paella masterclass.

A Zurich hi haurà showcooking i masterclass de paella.

A Nova York el showcooking/masterclass comptarà amb la col·laboració del cuiner José Andrés.

A Moscou gaudiran de la Paella Experience.

A París Paella Experience comptarà amb l’assistència d’Andrés Perelló ambaixador de la UNESCO.

A Rotterdam se celebrarà un showcooking de paella amb degustació de set-centes racions.

A Milà se celebrarà un altre showcooking/masterclass de paella.

A Tòquio serà la setmana especial de la paella en quaranta restaurants.

A Quito se celebrarà un concurs de paelles el 21/09 en la «Festa de la Verema». Participarà el Restaurant Nou Racó, com a paeller expert.

Cullera també celebra el Dia Mundial de la Paella amb un showcooking i degustacions gratuïtes de paella en la plaça de la Constitució, a la platja de Sant Antoni, a partir de les 12.00 hores.

Aquesta iniciativa està organitzada per Turisme València i Comunitat Valenciana, i compta amb la col·laboració de Turespaña i València Turisme.

Celebreu amb nosaltres el Dia Mundial de la Paella (#WorldPaellaDay) el dissabte 20 de setembre!

Web oficial: www.worldpaelladay.org