Select Page

Gaudeix de les festes de Manises

Jul 13, 2018 | Blog, Cultura, Destacados, festes i oci | 0 comments

Manises es prepara per a celebrar les seues Festes Patronals en honor a Santa Justa i Rufina, patrones dels ceramistes i de la ciutat.

Durant el mes de juliol es viu un ambient de festa amb multitud d’activitats per a totes les edats.

Però sens dubte hi ha dos actes essencials que són la “Festa de la Ceràmica” i la “Cavalcada de la Ceràmica”. Ambdues Declarades d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana.

Aquests dos esdeveniments estan arrelats a la història, cultura i tradició de Manises. I reflecteixen el que significa l’artesania i la ceràmica per a Manises.

La celebració de la “Festa de la Ceràmica” tindrà lloc els dies 14 i 15 de juliol en l’Avinguda Blasco Ibáñez. Compta amb una part dedicada a la venda de ceràmica artesanal, tant local com d’altres punts geogràfics, i una altra on el públic podrà veure i realitzar diferents tècniques com a pintura, raku, tornejat, realització de flors o socarrats, etc.

La Cavalcada de la Ceràmica sempre té lloc la vesprada del 18 de juliol. És un esdeveniment únic en el món on els membres de la Clavària Santes Justa i Rufina, pujats en carrosses que desfilen per tota la ciutat, obsequien a tots els assistents amb peces de l’artesania local.

Altres actes de les festes de Manises són els següents:

EXPOSICIÓ “FESTA DE LA CERÀMICA”.
DEL 12 DE JULIO A l’1 DE SETEMBRE.

L’exposició situada a la sala MUMAF (Edifici “L’Art” -Av dels Tramvíes, 15) arreplega una àmplia mostra de ceràmica produïda pels artesans participants en la “Festa de la Ceràmica”. Trobaras les peces més tradicionals fins a les creacions més modernes i avantguardistes.

A destacar les peces realitzades per l’artesà homenatjat, que en aquesta ocasió serà Melchor Zamora Alepuz “Choro”.

‘VII CONCURS D’ALLIOLI FESTA DE LA CERÀMICA’
14 DE JULIOL

Concurs que tracta d’unir la ceràmica amb la gastronomia i conservar les nostres tradicions.

I CONCURS DE TORN VICENTE DÍEZ S.L.
15 DE JULIOL

El concurs tindrà lloc el dia 15 de juliol a les 19:00h en la Festa de la Ceràmica- Av. Blasco Ibáñez de Manises.

La inscripció es realitzarà en l’estand que Turisme Manises disposarà en la Festa de la Ceràmica. Sent el límit per a la inscripció les 18.30 hores del dia 15 de juliol. El límit de participants s’estableix en 20 participants, quan s’arribe a aquest número no serà possible la inscripció en el concurs.

El premi consistirà en una borsa amb un davantal i kit d’artesà i un val regale de 100€ per a l’adquisició de productes ceràmics en Vicente Díez S.L.

ALTRES ACTES I ACTIVITATS

DEL 9 DE JUNY Al 22 DE JULIOL

‘PASSAPORT A la CERÀMICA DE MANISES’

Passaport que et convida a conéixer al visitant els recursos turístics, tallers i botigues de Manises, i les activitats que es realitzen durant la Festa de la Ceràmica. Amb aquest passaport els participants podran guanyar diversos premis.

DEL 9 DE JUNY Al 22 DE JULIOL

CONCURS D’INSTAGRAM #ManisesesCeramica18

Aquest concurs té com a finalitat incentivar a la participació dels nostres veïns i visitants en actes vinculats a la ceràmica com la Jornada de Portes Obertes, i la ‘Festa i Cavalcada de la Ceràmica’.

Més informació:
Tourist Info Manises
Email: manises@touristinfo.net
Telèfon: 961525609