Select Page

Visita teatralitzada a Pla de Nadal i banquet visigot

May 10, 2017 | Blog, Cultura, Destacados, festes i oci | 0 comments

¿Coneixeu el secret visigot? Aquesta és una bona oportunitat per a acostar-vos amb tots els sentits a la cultura visigoda.

El pròxim 15 de juliol es farà la visita teatralitzada al jaciment Pla de Nadal, però aquesta vegada, a més de conéixer el lloc arqueològic, es podrà gaudir d’un menú degustació, on es recrearan plats típics visigots.

Recordem que Pla de Nadal és un jaciment visigot situat a Riba-roja de Túria. La gran particularitat d’aquest jaciment és que constitueix una de les poques evidències, en terres valencianes, de l’arquitectura residencial visigoda.

La visita es farà a partir de les 18.00 hores. En el MuPLA —Museu Visigot de Pla de Nadal— els visitants faran aquesta primera presa de contacte amb el món visigot. En aquest museu s’exposa una gran varietat d’elements decoratius i arquitectònics, els quals formaven part d’aquesta vila.

A continuació de la visita al museu, en el jaciment us esperen els senyors de la vila, els seus criats, els esclaus i els artesans. Teodora i Tebdemir us explicaran com era la seua vida, els seus costums, l’alimentació, la vestimenta i com els artesans treballaven la pedra i l’orfebreria. La visita inclou un recorregut pel palau utilitzant ulleres 3D. Amb aquesta proposta, els visitants se submergeixen en la cultura del segle VII, d’una manera didàctica i educativa.

Finalment els visitants gaudireu, al costat dels senyors, d’un gran banquet. Durant aquesta època, era costum realitzar grans festins replets d’aromes, sabors i textures, amb l’objectiu de complimentar els convidats.

Com veieu, Conéixer el Secret Visigot és una experiència única, perquè permet viatjar en el temps, veure i sentir el mateix que els habitants de Riba-roja de Túria del segle VII i descobrir la cultura visigoda a través de tots els nostres sentits.
INFORMACIÓ DE LA VISITA

DIES//  15 de juliol

HORA// 18.00 hores

PUNT DE TROBADA// Porta del Castell de Riba-roja de Túria. C/ Cisterna, 28

RECORREGUT//  Comença en el Museu de Pla de Nadal, situat en el Castell de Riba-roja de Túria. Ús d’ulleres 3D. A continuació, en el jaciment es desenvoluparà la visita teatralitzada i el banquet visigot.

PREU//  25 € Adults, 12 € Xiquets (entre 4 a 12 anys, inclusivament)

RECOMANACIONS//  Aigua, calçat còmode i repel·lent de mosquits. Es necessita vehicle propi per a desplaçar-se al jaciment.

INSCRIPCIONS I PAGAMENT // La inscripció es fa en línia, punxant en aquest enllaç