Select Page

Moros i Cristians a Ontinyent

Jul 27, 2016 | Blog, Cultura, festes i oci, General | 0 comments

Ontinyent celebra les seues Festes de Moros i Cristians, declarades d’interès turístic internacional, del 25 al 29 d’agost. Així, les filaes cristiana i mora desfilaran pels carrers de la capital de la Vall d’Albaida.

Tot i que hi ha nombrosos actes durant tots els dies, el dia principal és el 26 d’agost. Primer desfilen els més xicotets, el futur de la festa.

A les 18:00 serà l’hora de l’Entrada del Bàndol Cristià, un gran desplegament d’imaginació i recreació històrica al so de les marxes cristianes triomfals. Enguany, la capitania l’ostenta la Comparsa Contrabandistes i l’Ambaixada, la Comparsa Mariners.

A la nit, l’Entrada del Bàndol Moro amb tota la màgia, la fantasia i l’esplendor oriental acompanyada de la cadència de les fastuoses marxes mores. Enguany, la capitania l’ostenta la Comparsa Abencerrajes i l’Ambaixada, la Comparsa Taifas. Ambdues recorreran les avingudes de l’Almaig i Daniel Gil, i finalitzaran a la Plaça de la Concepció.

Però la festa no s’acabarà ací, ja que el dissabte 27 d’agost al migdia se celebra El Contraban, on desfilaran les comparses de Mariners i Contrabandistes; i a les 19:00 hores, la Baixada del Crist. El dilluns serà el moment de tancar les festes amb l’Ambaixada de tots dos bàndols i la Desfilada Final.

Ací pots consultar el programa dels Moros i Cristians d’Ontinyent.

Moros y Cristianos en Ontinyent

Ontinyent celebra sus Fiestas de Moros y Cristianos, declaradas de interés turístico internacional, del 25 al 29 de agosto. Así, las filaes cristianas y moras desfilarán por las calles de la capital de la Vall d’Albaida.

CONTRABANDISTES_LUIS_BOTELLA

Aunque hay múltiples actos durante todos los días, el día principal es el 26 de agosto. Primero desfilan los más pequeños, el futuro de la fiesta.

A las 18:00 será la hora de la ENTRADA DEL BANDO CRISTIANO, un despliegue de imaginación y recreación histórica al son de triunfales marchas cristianas. Este año, el capitán corresponde a la comparsa Contrabandistas y el embajador a la comparsa Marineros.

Por la noche, la ENTRADA DEL BANDO MORO con toda la magia, la fantasía y el esplendor oriental acompañada de la cadencia de fastuosas marchas moras. La capitanía, este año, la ostenta la comparsa Abencerrajes y el embajador es de la comparsa Taifas. Ambas recorrerán las avenidas Almaig y Daniel Gil, y finalizarán en la Plaça de la Concepció.

Pero la cosa no acabará aquí, ya que el sábado 27 de agosto a mediodía se celebra El Contrabando, en el que participan las comparsas de Marineros y Contrabandistas; y a las 19:00, la Bajada del Cristo. Ya el lunes será el momento de cerrar las fiestas con las batallas y las embajadas de ambos bandos y el Desfile Final.

Aquí puedes consultar el programa de los Moros y Cristianos de Ontinyent.

Fotos: Luis Botella