Select Page

La Nit de Sant Joan

May 18, 2019 | Blog, Cultura, Destacados, festes i oci | 0 comments

L’estiu s’inicia amb la celebració de la festivitat de Sant Joan Baptista, en la que tradicionalment es considera la nit més curta de l’any. Envoltada d’una aurèola misteriosa, la Nit de Sant Joan, congrega, sobretot en les zones costaneres, una gran quantitat de gent per a posar en pràctica vells rituals de foc i aigua.

La nit del 23 al 24 de juny, saltar sobre les onades o per damunt del foc es consideren designis de bona sort i renovar-los cada any es converteix quasi en una obligació personal.

Ara, el que cal és decidir en quina platja passem la Nit de Sant Joan. Les platges de la ciutat de València, d’Alboraia, Sueca i Gandia són alguns dels llocs on aquesta festa mítica brilla amb més esplendor.

– València: Les platges de les Arenes i la Malva-rosa són les més concorregudes durant la Nit de Sant Joan, per la seua proximitat.

– Alboraia: El festival Xufa Rock  torna un any més  per a amenitzar la nit de Sant Joan. La jornada començarà a les 19 hores amb el Xufa Kids, la part del festival pensada per als xiquets i xiquetes on tots els anys es reuneix el públic més familiar que enguany podrà ballar amb les noves cançons de Ramonets. A partir de les 20.30 hores donarà inici el Xufa Rock amb un cartell format per Space Elepahnts, Ley dj, 121db, l’Emperador i els d’Alboraia, Dusty Shoes. Mentre sonen els grups i fins a esgotar existències, tots els i les assistents podran degustar la beguda oficial del Xufa Rock, l’orxata, que se servirà de forma gratuïta. A mitjanit tindrà lloc el tradicional correfoc protagonitzat per ‘Els Dimonis de de l’Avern’, que donarà la benvinguda a l’estiu en una nit màgica a la platja de la Patacona.

– Sueca: Aquest municipi també celebra la nit de Sant Joan amb música i focs artificials.

– Gandia: Les platges de Gandia també acullen una gran quantitat de visitants i turistes per a celebrar aquesta nit amb magnificència.