Select Page

Gandia, Tavernes de la Valldigna, Sagunt i Llíria aposten per la conversió dels seus recursos en productes turístics amb ajuda de València Turisme

Jan 19, 2017 | Noticies | 0 comments

  • Pilar Moncho, vicepresidenta del Patronat i diputada de Turisme, presenta noves accions locals junt amb els alcaldes Diana Morant, Jordi Juan, Quico Fernández i Manuel Civera en l’estand de València Turisme en FITUR

18/01/2017
La vicepresidenta del Patronat de Turisme-València Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha presentat les noves accions turístiques a desenvolupar a Gandia, Tavernes de la Valldigna, Sagunt i Llíria, junt amb els alcaldes de les quatre localitats, Diana Morant, Jordi Juan, Quico Fernández i Manuel Civera.

El Patronat de Turisme de València recolza el desenvolupament de quatre projectes singulars pioners que “s’uneixen a la proposta llançada des de València Turisme d’apostar per la conversió dels recursos turístics municipals, que són molts i excepcionals, en productes turístics competitius que ajudin a dinamitzar el sector i afavoreixen la desestacionalizació turística”, ha explicat Pilar Moncho.

Un gran repte turístic

En aquest sentit, Moncho ha felicitat els quatre alcaldes per “assumir aquest gran repte de gestió turística que propiciarà la divulgació de quatre grans urbs des de noves perspectives, Gandia com a gran ciutat d’escriptors, Sagunt amb la seua opció clara a Patrimoni de la Humanitat, Llíria com a enclavament arqueològic de primer ordre que evoca la grandesa de l’antiga Edeta i Tavernes de la Valldigna com a punt neuràlgic d’un gran centre d’interpretació paleontològica entorn de la Cova del Bolomor”.

Segons Moncho, Gandia, Tavernes de la Valldigna, Sagunt i Llíria “aposten per un turisme cultural, sostenible i de qualitat, en clara simbiosi amb les claus d’acció de València Turisme”.

Gandia, ciutat d’escriptors
L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha mostrat el seu agraïment a València Turisme “per ajudar-nos a fer més gran el que tenim i poder donar a conèixer la nostra ciutat a tothom com una ciutat literària, on tres grans autors del Segle d’Or de la literatura valenciana van desenvolupar les seues grans obres, Joanot Martorell, Ausiàs March i Joan Roís de Corella.

Llíria i Edeta
Manuel Civera, alcalde de Llíria, ha destacat que, “a més de ser coneguda com la ciutat de la música, Llíria també és un cresol de civilitzacions i permet al visitant recórrer 3000 anys d’història en un sol dia”. A més, l’alcalde ha recordat que aquest any “se celebra el centenari de la troballa del cèlebre mosaic sobre els Dotze treballs d’Hèrcules exposat actualment al Museo Arqueológico Nacional de Madrid.

Sagunt, candidat excel•lent a Patrimoni de la Humanitat
En la seua intervenció, Quico Fernández ha explicat que el projecte turístic per a Sagunt “és una aventura de llarg recorregut que consisteix a projectar la nostra ciutat al món. El projecte no és una meta, és un camí amb alguns assoliments ja aconseguits, com la declaració de Sagunt com a capital de la Romanització”.

“Entenem que el turisme és un sector econòmic amb molt de futur que ens permetrà ser un referent mundial i, per això, hem iniciat el camí per ser reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat”, ha afegit.

Tavernes de la Valldigna i l’excepcional Cova del Bolomor

Jordi Juan, alcalde de Tavernes de la Valldigna, ha remarcat que “quan entràrem a governar vam vore que la importància científica i patrimonial de la Cova del Bolomor podia revertir en un nou producte turístic, que serà un reclam excepcional”. L’alcalde ha recordat que “en l’assentament de Bolomor s’hi van trobar les restes humanes més antigues del territori valencià”.