Select Page
Valencia Turismo > Agenda > Fivamel 2023

Fivamel 2023

Gastronomía

10 Novembre, 2023 / 12 Novembre, 2023

La Fira Valenciana de la Mel se celebrarà del 10 al 12 de novembre. En aquesta edició, la fira disposarà de 50 casetes, en la qual, a part de productes típics de la gastronomia valenciana, els visitants podran adquirir els diferents productes que elaboren les abelles. Mel, pol·len, cera, gelea reial, pròpolis i apitoxina (verí d'abella), aplicats a la salut, la cosmètica, la decoració i l'alimentació natural.

FIVAMEL és un aparador de mels amb presències de mels diverses com l'esbarzer, l'alvocat, el nispro o l'ametler, així com mels de milflors molt arrelada mediterrani, al costat d'altres seleccions de muntanya o bosc.

Durant la fira se celebren jornades sectorials sobre la mel, si bé el moment més esperat és la celebració del Concurs Nacional de Mels, que enguany compleix la seua XVI edició. Un jurat compost per cuiners, crítics gastronòmics i un selecte grup d'apicultors estableixen els paràmetres per a qualificar quines són les millors mels presentades a concurs. Com a particularitat, cal destacar que enguany el concurs tornarà a celebrar-se el diumenge 12 de novembre, a partir de les 11,00 hores, en el saló de plens de l'ajuntament, després d'uns anys en què s'ha celebrat en l'edifici “Ves-los e **Vents” de la Marina, a València.