Select Page
Valencia Turismo > Agenda > Festa de la Poma Esperiega

Festa de la Poma Esperiega

Fiestas

17 Novembre, 2023 / 19 Novembre, 2023

El Racó d'Ademús es prepara per a un dels seus grans esdeveniments anuals, la Festa de la Poma Esperiega.
En aquesta ocasió, i per segona vegada, serà el municipi de Castielfabib l'acull aquest certamen del 17 al 19 de novembre.
El divendres 17 concentrarà les xarrades didàctiques i les activitats de formació en una primera jornada dedicada especialment als professionals i tècnics a més d'actuals o nous emprenedors.
Ja el dissabte 18 s'obrirà el mercat en el qual la gastronomia i la tradició seran dues dels pilars fonamentals. Demostració i degustació de productes comarcals, potenciació de la marca territorial ‘Qualitat Interior’, al costat del concurs de la millor poma esperiega en un mercat que tindrà com a àgora central la Plaça de la Vila i els seus voltants, amb un toc costumista que farà les delícies del visitant, i és que alguns dels expositors se situaran en els vestíbuls d'habitatges pròxims a la plaça. El mercat estarà obert de 10.30 a 20.00 h. el dissabte i també durant el matí del diumenge amb un espai central en el qual s'oferiran presentacions de productes, exhibicions i tastos de poma, oli, vi i mel.
La jornada tindrà a més un sabor històric-tradicional, de la mà de l'Associació Cultural de Castielfabib, que ha posat en marxa un projecte de recuperació de tradicions i memòria comunitària, que oferirà un viatge al passat centenari de la localitat a través de la música i la vestimenta de segles passats.
En el matí del diumenge cal destacar la representació teatral original. “Castielfabib 1210, l'any que va canviar el Racó”, retrà homenatge i recordatori a l'entrada de Pere II en el Regne de València.
Espai infantil
Per als més xicotets es crearà també un espai lúdic-sostenible.