Seleccionar página

Una visita a les platges de Tavernes de la Valldigna

Abr 28, 2016 | Blog, Destacados, Playas, Rincones y lugares | 0 Comentarios

Tavernes es troba situada a 54 quilòmetres de la ciutat de València i es tracta del principal nucli urbà de la zona de La Valldigna, per això són molts els que la trien per a les seues vacances o, senzillament, per a fer una escapada durant el cap de setmana. Cal destacar el seu meravellós emplaçament, envoltat d’una vall en forma de ferradura que es troba vorejada pels sistemes muntanyencs Ibèric i Bètic, fet que confereix a l’entorn la seua característica bellesa.

Si ens acostem al litoral de Tavernes de la Valldigna ens trobarem amb paratges d’excepció que ens faran conéixer el millor del Mediterrani. De fet, una de les activitats que no hi podem perdre’ns és gaudir de les impressionants vistes des del Mirador de la Valldigna, a 350 metres d’alçada, on ens trobarem amb una vista panoràmica d’aquesta costa de la província de València, des de Cullera fins a l’anomenat Cap de la Nau (Xàbia).

En la platja de la localitat de Tavernes trobarem restaurants, locals, botigues i, com no, una oferta d’oci amb solvents instal·lacions, moltes d’elles col·locades expressament durant l’època estival. És precisament durant els mesos d’estiu quan podrem gaudir al màxim d’aquesta platja, ja que disposarem de diferents serveis dedicats als esports nàutics. La platja de Tavernes és, a més, una de les més accessibles de tota la província, adaptada també per a persones amb mobilitat reduïda.

Si el que desitgem és gaudir d’un paisatge natural, marcat pels camps de tarongers que s’estenen en la zona, un racó ideal pot ser la platja de la Goleta. Tranquil·la, àmplia i familiar, La Goleta gaudeix de gran prestigi per posseir una arena fina i daurada que fa les delícies dels banyistes. A més, es troba guardonada amb el distintiu de bandera blava. Una altra molt bona opció per als afeccionats al senderisme és recórrer a peu el Camí de la Séquia la Bova, un camí a la vora del litoral entre Tavernes i Xeraco que discorre paral·lel a una sèquia del mateix nom.

Però, encara que ens acostem a Tavernes amb la intenció de cercar platja i sol, no podem passar per alt altres atractius que fan d’aquesta ciutat un lloc perfecte per a tornar-hi una vegada i una altra. El monestir de Santa Maria de la Valldigna a Simat de la Valldigna, el castell medieval de Mariyén ( ode la Reina Mora) a Benifaió de la Valldigna, la cova del Bolomor o la Torre de Guaita a Tavernes, són solament alguns dels emplaçaments més importants, ¡però n’hi trobaràs molts més!

 

Una visita a las playas de Tavernes de la Valldigna

Tavernes se encuentra situada a apenas 54 kilómetros de la ciudad de Valencia y se trata del principal núcleo urbano de la zona de la Valldigna, por ello son muchos los que la eligen para sus vacaciones o, sencillamente, para realizar una escapada durante el fin de semana. No en vano, cabe destacar su maravilloso emplazamiento, rodeado de un valle en forma de herradura que se encuentra bordeado por los sistemas montañosos Ibérico y Bético, hecho que le confiere al entorno su característica belleza.

Si nos acercamos al litoral de Tavernes de la Valldigna nos encontraremos con parajes de excepción que nos harán conocer lo mejor del Mediterráneo. De hecho, una de las actividades que no podemos perdernos es disfrutar de las impresionantes vistas desde el Mirador de La Valldigna, a 350 metros de altura, donde nos encontraremos con una vista panorámica de esta costa de la provincia de valencia, desde Cullera hasta el llamado Cabo de la Nao (Jávea).

Si el tiempo acompaña, no podemos dejar de visitar lo que antiguamente fuese en barrio marítimo, hoy convertido en una zona urbana de más de dos kilómetros de longitud donde encontrar todos los encantos de las playa. Eso sí, con el aliciente de estar rodeados de campos de naranjos, parte indisoluble del paisaje de La Valldigna. En la playa de la localidad de Tavernes encontraremos restaurantes, locales, tiendas y, como no, una oferta de ocio con solventes instalaciones, muchas de ellas colocadas expresamente durante la época estival. Es precisamente durante los meses de verano cuando podremos disfrutar al máximo de esta playa, pues dispondremos de diferentes servicios dedicados a los deportes náuticos, como puede ser el alquiler de tablas de windsurf. La playa de Tavernes es, además, una de las más accesibles de toda la provincia, adaptada también para personas con movilidad reducida.

Si lo que deseamos es disfrutar de un paisaje natural, marcado por los campos de naranjos que se extienden en la zona, un rincón ideal puede ser la Playa de La Goleta. Tranquila, amplia, familiar y de aguas calmas, La Goleta goza de gran prestigio por poseer una arena fina y dorada que hace las delicias de los bañistas. Además, se encuentra galardonada con el distintivo de bandera azul. Otra muy buena opción para los aficionados al senderismo es recorrer a pie el Camí de la Séquia la Bova, un camino a orillas del litoral entre Tavernes y Xeraco que discurre paralelo a una acequia del mismo nombre.

Pero, aunque nos acerquemos a Tavernes con la intención de buscar playa y sol, no podemos pasar por alto otros atractivos que hacen de esta ciudad un lugar perfecto para volver una y otra vez. El Monasterio de Santa María de la Valldigna, el Castillo Medieval de Mariyén, la Cova del Bolomor o la Torre de Guaita (situada en la entrada de la playa de Tavernes) son solo algunos de los emplazamientos más importantes, ¡pero encontrarás muchos más!

Foto / Jacové