Seleccionar página

La Nit de Sant Joan

May 14, 2016 | Blog, Cultura, Fiestas y ocio | 0 Comentarios

L’estiu s’inicia amb la celebració de la festivitat de Sant Joan Baptista, en la que tradicionalment es considera la nit més curta de l’any. Envoltada d’una aurèola misteriosa, la Nit de Sant Joan, congrega, sobretot en les zones costaneres, una gran quantitat de gent per a posar en pràctica vells rituals de foc i aigua.

La nit del 23 al 24 de juny, saltar sobre les onades o per damunt del foc es consideren designis de bona sort i renovar-los cada any es converteix quasi en una obligació personal.

Ara, el que cal és decidir en quina platja passem la Nit de Sant Joan. Les platges de la ciutat de València, d’Alboraia, la Pobla de Farnals i Gandia són alguns dels llocs on aquesta festa mítica brilla amb més esplendor.

– València: Les platges de les Arenes i la Malva-rosa són les més concorregudes durant la Nit de Sant Joan, per la seua proximitat.

– Alboraia: En la platja de la Patacona d’Alboraia també es pot celebrar aquesta nit i disfrutar del «Xufa Rock».

– La Pobla de Farnals: La Nit de Sant Joan també se celebra en la platja d’aquest municipi, amb un espectacle de correfocs.

– Gandia: Les platges de Gandia també acullen una gran quantitat de visitants i turistes per a celebrar aquesta nit amb magnificència.

Noche de San Juan

El verano se inicia con la celebración de la festividad de San Juan Bautista, tradicionalmente considerada como la noche más corta del año. Rodeada de una aureola misteriosa, la Noche de San Juan, reúne, sobre todo en las zonas costeras, a una gran cantidad de gente para la práctica de viejos rituales de fuego y agua.

La noche del 23 al 24 de junio, saltar sobre las olas o el fuego se consideran designios de buena suerte y renovarlos cada año se convierte casi en una obligación personal.

Ahora hay que decidir en qué playa pasamos la Noche de San Juan. Las playas de la ciudad de Valencia, Alboraya, La Pobla de Farnals y Gandia son algunos de los lugares donde esta fiesta mítica brilla con más esplendor.

  • Valencia: las playas de Las Arenas y la Malvarrosa son las más concurridas durante la noche de San Juan por su proximidad.
  • Alboraya: En la playa de la Patacona de Alboraya también se puede celebrar esta noche y disfrutar de “Xufa Rock”
  • La Pobla de Farnals: la Noche de San Juan también se celebra en la playa de este municipio con un espectáculo de “Correfocs”.
  • Gandia: Las playas de Gandia también reciben una gran cantidad de visitantes y turistas para celebrar esta noche por todo lo alto.

Foto: Ayuntamiento de Alboraya