Seleccionar página

FESTES DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT (ALGEMESÍ) PATRIMONI DE LA HUMANITAT

Sep 1, 2015 | Blog, Cultura, Destacados, Fiestas y ocio | 0 Comentarios

Els dies 7 i 8 de setembre, Algemesí celebra les seues festes majors en honor a la seua patrona, la Mare de Déu de la Salut. La Festa, que rememora la troballa de la imatge per un veí de la població en 1247, s’inicia en la nit del dia 7 amb la Processó de les Promeses. La Processoneta del Matí (al matí) i la de Volta General (a la vesprada) de l’endemà, completen els actes festius d’una celebració que atrau tots els anys milers de visitants.

ALGEMESI3
La Muixeranga, conjunt de quadres plàstics compost per torres humanes i figures representatives, obrin una successió de balls que finalitzen, just abans del guió de la Verge, amb la dansa dels Tornejants, dansa guerrera amb components caballerescos. Seguint a la Muixeranga, i sempre per davant de la part religiosa de la processó, se situen per aquest ordre la resta de danses que participen en la Festa: els Bastonets (dansa guerrera interpretada amb bastons de fusta i petites planxes de metall), la Carxofa, els Arquets, les Pastoretes i el Bolero o Llauradores. Quan la imatge de la Mare de Déu es disposa a entrar en l’església de Sant Jaume, es produeix el moment més vibrant de la processó. En eixe instant s’executen de manera simultània tots els balls, creant-se una emocionant atmosfera de colors i sons. Sense música no hi ha festa, i en el cas d’Algemesí i la processó de la Mare de Déu de la Salut no podríem plantejar-nos la major part de les danses i els rituals sense el so de la dolçaina i el tabal. Són l’ànima de la dansa, els que marquen els passos, els que emocionen al muixeranguer, al ballador i la balladora, i el seu so és el fil invisible que uneix l’espectador i el participant en una comunió perfecta de sensacions individuals i col•lectives. La festa està declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

ALGEMESi2
Horari de les processons:
Dilluns, 7 de Setembre de 2015. Eixida des de la Basílica de Sant Jaume (22:00h)
Dimarts, 8 de Setembre de 2015. Processoneta del Matí: Eixida des de la Capella de la Troballa (10:00h) // Processó de Volta General: Eixida des de la Basílica de Sant Jaume (19:30h)
Més informació:
www.facebook.com/turisme.algemesi
www.museuvalenciadelafesta.com
TOURIST INFO Algemesí
Tel. +34 962 018 630 – Fax: +34 962 018 633 / algemesi@touristinfo.net
Los días 7 y 8 de septiembre, Algemesí celebra sus fiestas mayores en honor a su patrona, la Mare de Déu de la Salut. La Festa, que rememora el hallazgo de la imagen por un vecino de la población en 1247, se inicia en la noche del día 7 con la Processó de les Promeses. La Processoneta del Matí (por la mañana) y la de Volta General (por la tarde) del día siguiente, completan los actos festivos de una celebración que atrae todos los años miles de visitantes.

ALGEMESI3

La Muixeranga, conjunto de cuadros plásticos compuesto por torres humanas y figuras representativas, abren una sucesión de bailes que finalizan, justo antes del guión de la Virgen, con la danza dels Tornejants, danza guerrera con componentes caballerescos. Siguiendo a la Muixeranga, y siempre por delante de la parte religiosa de la procesión, se sitúan por este orden el resto de danzas que participan en la Festa: els Bastonets (danza guerrera interpretada con bastones de madera y pequeñas planchas de metal), la Carxofa, els Arquets, les Pastoretes y el Bolero o Llauradores. Cuando la imagen de la Virgen se dispone a entrar en la iglesia de Sant Jaume, se produce el momento más vibrante de la procesión. En ese instante se ejecutan de manera simultánea todos los bailes, creándose una emocionante atmósfera de colores y sonidos.

Sin música no hay fiesta, y en el caso de Algemesí y la procesión de la “Mare de Déu de la Salut” no podriamos plantearnos la mayor parte de sus rituales sin el sonido de la dulzaina y el tabal.
Son el espíritu de cada danza, quien marca los pasos, los que emocionan al muixeranguer, al bailador y a la bailadora, y su sonido es el hilo invisible que une al espectador y al participante en una comunión perfecta de sensaciones individuales y colectivas. La fiesta está declarada Patrimonio Inmaterial de la Humanidad.

ALGEMESi2
Horario de las procesiones:
Lunes, 7 de septiembre de 2015. Salida desde la Basílica de Sant Jaume (22:00 h)
Martes, 8 de septiembre de 2015. Processoneta del Matí: salida desde la Capella de la Troballa (10:00 h) / Processó de Volta General: Salida desde la Basílica de Sant Jaume (19:30h)
Más información:
www.facebook.com/turisme.algemesi
www.museuvalenciadelafesta.com
TOURIST INFO Algemesí
Tel. +34 962 018 630 – Fax: +34 962 018 633 / algemesi@touristinfo.net